KB

Wij zijn de KB, de nationale bibliotheek van Nederland. Sinds 1798 verzamelen, bewaren en maken we alles toegankelijk wat in en over Nederland is geschreven. Onze collectie varieert van middeleeuwse handschriften tot digitale tijdschriften en van de Donald Duck tot wetenschappelijke publicaties. In ons magazijn bewaren we ruim 120 kilometer aan fysieke collecties en ons e-Depot bevat al meer dan 40 miljoen digitale objecten. Hiermee helpen we Nederland slimmer, vaardiger en creatiever te worden.


Onze Digitale Transformatie

De KB is volop bezig met een digitale transformatie. Naast onze traditionele taak om fysieke collecties te beheren, zijn we uitgegroeid tot een innovatief digitaal platform. Onze IT- en informatieprofessionals spelen hierbij een cruciale rol. Zij zorgen ervoor dat diensten zoals de online Bibliotheek, Delpher en DBNL beschikbaar zijn voor miljoenen gebruikers. Bij de KB werk je aan projecten die de kennis van Nederland toegankelijk maken, zowel nu als in de toekomst.


Werken bij de KB

Werken bij de KB betekent bijdragen aan een organisatie met een rijke geschiedenis en een toekomstgerichte visie. Onze IT-omgeving is uitdagend en uniek, met projecten die variëren van het beheren van bestaande systemen tot het ontwikkelen van nieuwe digitale oplossingen. Als IT’er of informatiespecialist lever je een belangrijke bijdrage aan onze maatschappelijke missie. We digitaliseren voor de huidige generatie en bewaren voor de toekomst.




Informatie- en cultuursector, specifiek binnen de bibliotheek- en archiefsector.

Den Haag

+500 medewerkers

Bekijk vacatures
Delen via

Activiteiten van de organisatie


De KB vervult de rol van nationale bibliotheek van Nederland en heeft als belangrijkste doel het verzamelen, bewaren en toegankelijk maken van Nederlandse publicaties en cultureel erfgoed. Dit omvat:



 


Carrière


Binnen de Koninklijke Bibliotheek (KB) zijn er diverse carrièremogelijkheden voor studenten en starters, van erfgoedbeheer tot IT en ondersteunende functies zoals finance en inkoop:



Ontwikkelingsmogelijkheden:

De KB biedt volop kansen voor ontwikkeling via trainingen en deelname aan innovatieve projecten, vooral op het gebied van digitalisering en IT.


Redenen om bij de KB te werken



 


Locatie


Den Haag


Interesses

Arbeid- & organisatie

Artificial Intelligence

Automatisering/IT

Meer

Talenten

Assertiviteit (Communicatie)

Focus op details (Management)

Initiatief (Motivatie)

Meer

Vacatures

Er zijn geen vacatures voor deze werkgever